PROGRAM
Kapunyitás: 12.00 órakor
A Pannonhalmi Apátsági Múzeum kiállításait résztvevő vendégeink ezen a napon ingyenesen látogathatják.
• Pannónia szőlészeti-borászati kiállítás
• Szent Benedek és a bencés spiritualitás
• Pannonhalma rejtett kincsei
• Bencés gyógy- és fűszernövénykert vezetett látogatása 15.00 és 17.00 órakor 40-40 fő erejéig (regisztráció a recepciónál)
• Pannonhalmi Apátsági Pincészet vezetett látogatása 15.30 és 17.30 órakor 40-40 fő erejéig (regisztráció a recepciónál)
A regisztrált vendégeket csoportosan szállítjuk mindkét tárlatvezetés helyszínére.
SVÉT 7.0 karszalaggal rendelkező vendégeink ezen a napon kedvezményesen látogathatják a Pannonhalmi Főapátságot.
Résztvevő éttermek
• Anyukám Mondta • Baricska Csárda • Chianti Étterem • Erhardt Étterem • IKON Étterem • Kistücsök Étterem
• Macok Bisztró és Borbár • MANDULA Étterem • Nomád Hotel • Rosinante Étterem • VIATOR Apátsági Étterem • Walter Vendéglő
Eranthis Pannonhalmi Apátsági Termékek, Pannonhalmi Apátsági Pincészet, Vis Vitalis Bencés Ásványvíz, PAUSA Apátsági Kávéház, Sarki Fűszeres
Zenei fellépők
• Kredenc Sound-system • Bősze Bea & the George Can Play • Farkas Gábor Gábriel & His Band • DJ Prof.I.T.
Információ
A rendezvényre a belépés díjtalan, de regisztrálni szükséges
A rendezvény területén belül az éttermek külön standokon kínálják ételeiket.
Az ételeket és italokat rendezvényterületén belül megváltott kóstolójegyekkel tudják megvásárolni.
ÉTELEK
Mandula feat PalKonyha
Illatos kerti füvekkel készült bárány burger „retro”,
Palkonyai bodzás tejberizs, rózsaborsos-tárkonyos őszibarackkal,
Paraszt sajt sütés LIVE – Raklett sajt, palkonyai mogyoró burgonyával és sült kápia paprikával
Rosinante
Naan lepény citromfüves borjúval, csomboros tejföllel és zsenge csírasalátával,
Naan lepény sült kápia paprikás friss házi sajttal, csomboros tejföllel és zsenge csírasalátával,
Levendula- és csokoládémousse kókusz roppanccsal
Baricska
Kapros palócleves birkából,
Stíriai metélt
Chianti
Fogas fish & chips, fenyőmagos cukkinivel,
Lestyános ludaskása szarvasgombával
Nomád
Rusztikus paradicsom leves,
Szilvalekváros tarja roston, fűszeres puliszkával
Kistücsök
Préselt malacfejhús zöldfűszeres pesztóval,
Balatonfenyvesi Angus marha petrezselymes törtbúza salátával
Erhardt
Libamájterrine diós piskótával, házi baracklekvárral, kerti gyógy- és fűszernövények szőlőmagolajjal,
Soproni vörösboros, borókás vadragu babsterccel,
Gesztenyemousse mentás erdei gyümölcsökkel
Macok
Zöld fűszeres bikavéres marhapofa édesburgonyás macokkal, vargányahabbal,
Bazsalikomos panna cotta paradicsomlekvárral
Walter
Fogas stroganoff korianderes édesburgonya pürével
Nyúl pecsenye savas kukoricafőzelèkkel
IKON Étterem
Lecsó gazpacho
Hortobágyi húsos gofri, zöldfűszeres tejföllel
VIATOR Apátsági Étterem és Borbár
Vargányakrémleves zsályás túrógombóccal és mangalicapörccel
Zöldséges borjúcsülök ravioli, bazsalikomos paradicsommal
Sarki Fűszeres
Provance halleves
Lecsó bruschetta
Iberico sonka friss fügével