Szent Márton napi jubileumi borvacsora
A Pannonhalmi Apátsági Pincészet 2015. november 14-én, szombaton 19.00 órakor Szent Márton, a Pannonhalmi Bencés Főapátság patrónusának tiszteletére rendezett borvacsorát tart a VIATOR Apátsági Étteremben, amelyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.
A Hortobágyi T. Cirill perjel részvételével zajló rendezvény Pannonhalmavédőszentje születésének 1700. évfordulója alkalmából meghirdetett Szent Márton-év egyik nyitóeseménye.
A Márton-napi újbor mellett kereskedelmi forgalomban már nem kapható tételeket is tartalmazó borsort Liptai Zsolt, a Pincészet borásza kommentálja, az ínyenc vacsoramenüt pedig Gyurik Gábor, az Étterem séfje készíti el gondosan válogatott alapanyagokból.
A rendhagyó est keretében kerül sor továbbá a Fűszerkert, Gyurik Gábor legújabb, a Magyar Konyha gondozásában megjelenő könyvének bemutatására, amely ezen alkalommal a résztvevők számára 50% kedvezménnyel kapható és egyúttal a vacsora szereplőivel dedikáltatható is.
MENÜ ÉS BOROK
Aperitif
Pannonhalmi St. Martinus 2015
Amuse bouche
Hideg libamáj körtével
Pannonhalmi Sauvignon Blanc 2014
Hideg előétel
Libamelltatár umeboshi szilvával
Pannonhalmi Prior 2011
Meleg előétel
Szent Jakab kagyló libamájas petrezselyemveloutéval
Pannonhalmi Hemina 2013
Főétel I.
„Libazúzapörkölt” sült kápiával és céklasalátával
Pannonhalmi Pinot Noir 2014
Főétel II.
Vörösboros libacomb lilakáposztával, almapürével és szarvasgombaolajjal
Pannonhalmi Infusio 2013
Desszert
Levendulás sütőtökmousse birssel és tejbegrízfagylalttal
Bencés Gyógynövénylikőr
A MENÜ ÁRA
13.500 Ft/fő, amely tartalmazza a borokból felszolgált kóstolómennyiséget és a Vis Vitalis bencés ásványvizünk korlátlan fogyasztását.
ASZTALFOGLALÁS
+36-96/570-200
viator@viator.co.hu