Szent Márton napi jubileumi borvacsora

A Pannonhalmi Apátsági Pincészet 2015. november 14-én, szombaton 19.00 órakor Szent Márton, a Pannonhalmi Bencés Főapátság patrónusának tiszteletére rendezett borvacsorát tart a VIATOR Apátsági Étteremben, amelyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

A Hortobágyi T. Cirill perjel részvételével zajló rendezvény Pannonhalmavédőszentje születésének 1700. évfordulója alkalmából meghirdetett Szent Márton-év egyik nyitóeseménye.

A Márton-napi újbor mellett kereskedelmi forgalomban már nem kapható tételeket is tartalmazó borsort Liptai Zsolt, a Pincészet borásza kommentálja, az ínyenc vacsoramenüt pedig Gyurik Gábor, az Étterem séfje készíti el gondosan válogatott alapanyagokból.

A rendhagyó est keretében kerül sor továbbá a Fűszerkert, Gyurik Gábor legújabb, a Magyar Konyha gondozásában megjelenő könyvének bemutatására, amely ezen alkalommal a résztvevők számára 50% kedvezménnyel kapható és egyúttal a vacsora szereplőivel dedikáltatható is.

Fűszerkert könyv

MENÜ ÉS BOROK

Aperitif
Pannonhalmi St. Martinus 2015

Amuse bouche
Hideg libamáj körtével
Pannonhalmi Sauvignon Blanc 2014

Hideg előétel
Libamelltatár umeboshi szilvával
Pannonhalmi Prior 2011

Meleg előétel
Szent Jakab kagyló libamájas petrezselyemveloutéval
Pannonhalmi Hemina 2013

Főétel I.
„Libazúzapörkölt” sült kápiával és céklasalátával
Pannonhalmi Pinot Noir 2014

Főétel II.
Vörösboros libacomb lilakáposztával, almapürével és szarvasgombaolajjal
Pannonhalmi Infusio 2013

Desszert
Levendulás sütőtökmousse birssel és tejbegrízfagylalttal
Bencés Gyógynövénylikőr

A MENÜ ÁRA

13.500 Ft/fő, amely tartalmazza a borokból felszolgált kóstolómennyiséget és a Vis Vitalis bencés ásványvizünk korlátlan fogyasztását.

ASZTALFOGLALÁS

+36-96/570-200
viator@viator.co.hu