Jótékonysági vacsora

JÓTÉKONYSÁGI VACSORA A VIATOR ÉTTEREMBEN
A SZENT MÁRTON KONYHA JAVÁRA

 


A STÍLUSOS VIDÉKI ÉTTERMISÉG ÉS A PANNONHALMI FŐAPÁTSÁG ÖSSZEFOGÁSA • SZEPTEMBER 5., SZOMBAT, 19 ÓRA


A VACSORA

Nemes cél érdekében fogott össze a Pannonhalmi Főapátság és a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT). Az idei éttermi találkozó előestéjén ugyanis jótékonysági vacsorát rendeznek a Viator Étteremben az ősszel induló Szent Márton Konyha javára. A Várszegi Asztrik főapát védnökségével és részvételével megrendezett esten a legjobb vidéki éttermek által készített fogásokat az Apátsági Pincészet kereskedelmi forgalomban már nem kapható borai kísérik. A vacsorán az első negyven jelentkező vendég tud részt venni.

SZENT MÁRTON KONYHA

Szent Márton születésének 1700. évfordulója alkalmából idén novembertől emlékév kezdődik, amelynek egyik kiemelt helyszíne lesz a Pannonhalmi Főapátság. A pannonhalmi programok mottója a „közösségben vagyunk” és a sokféle találkozó mellett a püspök karitatív, az elesetteken segítő karaktere inspirálja a kísérleti jelleggel induló Szent Márton Konyhát.

A Főapátság Pannonhalma önkormányzatával, a helyi családsegítő szolgálattal és a város plébániájával együttműködve naponta egyszer meleg étellel várja azokat, akiknek ez a segítség nagyban hozzájárul életkörülményeik javításához. Akár a plébánia melletti közösségi ház egyik étkezőnek berendezett termében, akár házhoz szállítva jut el az ebéd az igénylőhöz, mindkét esetben bencés diákok is részt vesznek a szolgálatban. Ami adott esetben több is lehet puszta felszolgálásnál vagy szállításnál, hiszen sokszor egyedülálló emberekről van szó, akiknek néhány jó szó, kedves gesztus legalább olyan fontos, mint az ebéd.

A Főapátság konyháján az előzetes becslések alapján ez naponta körülbelül 30 adag plusz adag elkészítését jelentheti, de a kísérleti év alatt az együttműködő intézményekkel folyamatosan nyomon követik a lehetséges igénylők körét, hogy eljusson a lehetőség híre a leginkább érintettekhez.

 


Időpont: 2015. szeptember 5., szombat, 19 óra
Helyszín: Viator Apátsági Étterem és Borbár
Ár: 29.000 Ft/fő
Foglalás: Takács Gábor étteremvezető
+36 30 632 7066 • tag@viator.co.hu


MENÜ

KÖSZÖNTŐFALAT
Erhardt Étterem
Kecskesajt-variációk
Pannonhalmi Apátsági Pincészet, Chardonnay 2013

HIDEG ELŐÉTEL
Baricska Csárda, Chianti Étterem
Ponty rilette, citrusos zölddió-kompóttal, harcsamájas macaronnal, édesköménnyel
Pannonhalmi Apátsági Pincészet, Viognier 2013

MELEG ELŐÉTEL
IKON Étterem
Meleg libamáj körte kombóval
Pannonhalmi Apátsági Pincészet, Sauvignon Selection 2013

SORBET
Pannonhalmi Apátsági Pincészet, Prior 2011

FŐÉTEL I
Pannónia SVÉT hajó
Mangalicapofa levendulás mustárszósszal, szarvasgombás céklapiskótával, kétféle zöldborsóval
Pannonhalmi Apátsági Pincészet, Pinot Noir 2013

FŐÉTEL II
Walter Vendéglő
Szarvasbélszín aszalt szilvás raviolival, izsópos zellerpürével, csípős sáfránymorzsával
Pannonhalmi Apátsági Pincészet, Infusio 2012

DESSZERT
VIATOR Étterem
„Pausa” desszertválogatás
Bencés Gyógynövénylikőr
Vis Vitalis

 


Apátsá - SVÉT 7.0 Viator